Over mij

Hartelijk dank voor uw bezoek aan mijn website. Graag stel ik mij aan u voor. Mijn naam is Jaap Venendaal en ik ben horecaondernemer. Mijn twee grootste passies zijn koken en de horeca met al haar facetten. 

Ondernemen zit in mijn bloed; kansen zoeken, nieuwe formules bedenken en inspelen op de wensen van de gast. Iedere dag probeer ik met volle teugen van het leven te genieten. Ik spoor graag mensen in mijn omgeving aan om ook te genieten van het leven. Het gezegde ‘Carpe Diem’, pluk de dag, voelt aan als mijn lijfspreuk. Daarnaast heb ik een motto voor het leven en voor mijn horecaondernemingen; namelijk ‘Nee bestaat niet’, welke ik graag ten volle benut.

Door mijn jaren van ervaring is duidelijk geworden dat maatschappelijk verantwoord ondernemen zeer belangrijk is. Voor al mijn ondernemingen geldt dat 60% van de goederen binnen een straal van 15 kilometer ingekocht wordt. Op deze manier kunnen we met prachtige producten werken, stimuleren we de lokale economie en beperken we de transportkosten.

De kwaliteit van mijn horecaondernemingen wordt bepaald door goed personeel. Ik hou graag bij wie er aangenomen worden en ben nauw betrokken bij het personeelsbeleid. Mijns inziens verdient iedereen een tweede kans en geef ik mensen met een beperking graag een kans om in één van mijn ondernemingen te participeren. Er zijn verschillende samenwerkingsverbanden afgesloten met gemeentes en UWV’s om werknemers te plaatsen.

Mijn personeel, inmiddels nabij de 200, maak ik bewust van het motto ‘Nee bestaat niet’. Gastvrijheid in combinatie met een goede kwaliteit staan hierin voorop. Binnen onze groep van bedrijven kunnen we aan (vrijwel) elke wens van een gast tegemoetkomen. Er is voor ieder wat wils; op culinair gebied, op het gebied van feesten en partijen én op het gebied van zakelijke bijeenkomsten.

Omdat het aantal ondernemingen sterk gegroeid is, werd het tijd voor een naam en een beeldmerk om herkenbaarheid te scheppen. De naam Jaap Venendaal Groep was snel bedacht. Het beeldmerk symboliseert de eenheid en samenhorigheid in de groep. De vier woorden ‘eten, drinken, slapen, bijeenkomen’ vertellen waar het om draait bij mijn bedrijven. Ik ben trots op het beeldmerk en ik draag het met veel plezier uit naar de buitenwereld.

Al met al ben ik een druk bezet man, maar ondanks dit of juist mede hierdoor, geniet ik. Kom een kijkje nemen bij één van mijn ondernemingen en ervaar zelf hoe gastvrijheid en kwaliteit behoren te zijn.

Ik heet u van harte welkom.

Gastvrije groet,
Jaap Venendaal